Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_hlet5v9b976ccddmj9hnfv9942, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Dag 1 | 3-daagse Masterclass FM en technologie

Dag 1 - Smart Buildings

Datum: 20 september 2018
Locatie: COMM | Museum voor Communicatie in Den Haag
Adresgegevens: Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag

Hoe kunnen techniek en innovaties worden ingezet om een gebouw slimmer te gebruiken? Welke rol speelt een gebouw nu en in de toekomst? Is data-analyse het antwoord op onze vragen? Deze dag bestaat uit een enthousiasmerende sessie van techwatcher Jorus Everaerd over Smart Buildings. Daarnaast krijgt u van Thomas Thunnissen (Heijmans) en Mathijs Schaft (Heineken) best practices, lessons learned en vooral veel praktische voorbeelden vanuit de praktijkcase Heineken: samenwerking FM en ICT integratie van systemen leiden tot effectiever gebouwbeheer en comfort.

Smart Buildings

Jorus Everaerd | techwatcher

Hoe kunnen techniek en innovaties worden ingezet om een gebouw slimmer te gebruiken? Welke rol speelt een gebouw nu en in de toekomst? Is data analyse het antwoord op onze vragen? Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar als je orde schept in de wirwar aan technologische ontwikkelingen om ons heen, wordt de richting opeens super duidelijk”. Techwatcher Jorus Everaerd leert je sneller te denken dan je concurrent, enthousiasmeert en roept op tot actie.

Praktijkcase Heijmans en Heineken:

Samenwerking FM en ICT integratie van systemen leiden tot effectiever gebouwbeheer en comfort

Thomas Thunnissen | Projectmanager Innovatie bij Heijmans
Mathijs Schaft | Facility Manager Corporate Office bij Heineken

Veel lege werkplekken en vergaderzalen, terwijl medewerkers geen vrije vergaderzaal of werkplek kunnen vinden. Het is een veelvoorkomend verschijnsel bij (grotere) organisaties. Dit komt onder meer doordat flexplekken vaak wel in gebruik genomen worden maar niet bezet zijn, medewerkers vergaderzalen voor zichzelf reserveren en zalen onnodig gereserveerd blijven. Dit leidt tot kosteninefficiëntie op het gebied van huisvesting, belemmert de samenwerking tussen medewerkers en maakt werkgevers op termijn minder aantrekkelijk voor talent. Stuk voor stuk thema’s waar we in de eigentijdse werkomgeving mee te maken hebben.

Het belangrijkste kenmerk van Smart Buildings is dat zij de individuele gebouwbeheerssystemen integreren en koppelen met ICT systemen en (facilitaire) bedrijfssystemen. De technologie maakt het mogelijk het gebouw efficiënter en duurzamer te gebruiken. Big Data over het gebruik kan ook ingezet worden om het pand comfortabeler voor de gebruiker te maken. De Facility Manager beschikt over een dashboard waarop de status van alle systemen getoond wordt. Problemen zijn gelijk zichtbaar en kunnen direct aangepakt worden. Via mobiele apparaten kan de gebruiker zelf instellingen voor bijv. licht en temperatuur aanpassen. De rol van de Facility Manager verandert ook door deze ontwikkelingen. Hoeveel de rol zal veranderen hangt mede af van hoe ver de integratie van de informatiesystemen gaat: Worden alleen de gebouwsystemen met de ICT systemen geïntegreerd of is er ook integratie met de (facilitaire) bedrijfssystemen van de organisatie.

Het verzamelen van data en het delen van de informatie kent ook een juridische kant. Wie is eigenaar van alle verzamelde data, en mag iedereen zomaar data verzamelen?

Samen met Heijmans en Heineken kijken we naar een paar voorbeelden van gebouwen die al redelijk Smart zijn en waarbij met bovenstaande gewerkt wordt. Technische partners en facilitaire beheerders hebben elkaar nodig om tot goed werkende oplossingen te komen, een combinatie van slim beheer en aantrekkelijk gebruik. In de voorbeelden komen oplossingen voorbij van Heijmans, IBM en Mapiq.

Sprekers

 

Jorus Everaerd
Techwatcher
Meer informatie

Thomas Thunnissen
Projectmanager Innovatie bij
Heijmans
Meer informatie


Mathijs Schaft
Facility Manager Corporate Office
bij Heineken
Meer informatie

Waarom u het niet mag missen:

  • De nieuwste inzichten
  • Inspirerende oplossingen
  • Best practices
  • Uitdagende opdrachten

Verken samen met experts de trends, toepassingen en kansen die technologie u als facility-professional biedt.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_hlet5v9b976ccddmj9hnfv9942, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0