Dag 2 - Happy Employees

Datum: 4 oktober 2018
Locatie: MKB brandstof
Adresgegevens: Conradstraat 18, 3013 AP Rotterdam

Hoe kan techniek worden ingezet om medewerkers gezonder, vitaler en daardoor uiteindelijk productiever te laten zijn? Rick Steinman en Colin Cleeren laten u tijdens de sessie Investeren in welzijn zien wat technologie kan bijdragen aan het welzijn van medewerkers. De sessie Vitale medewerkers? Dit zijn de mogelijkheden van apps, wearables en e-health van Colin Cleeren en Wendy Smit laat zien welke concrete mogelijkheden er allemaal zijn.

Investeren in welzijn

Rick Steinmann | partner bij Hospitality Group
Colin Cleeren | Oprichter vitaliteitsbureau VitalFacts

Colin Cleeren, de directeur van VitalFacts, zal in zijn bijdrage en workshop toelichten hoe technologie kan bijdragen aan de gezonde en blije medewerker. Dit doet hij samen met één van zijn opdrachtgevers, MKB Brandstof, waar VitalFacts een project heeft uitgevoerd.

Om leiding te kunnen geven of ontvangen, moet je eerst leiding kunnen geven aan jezelf. In deze moderne tijd geeft dit laatste nogal wat uitdagingen. We zijn 24 uur per dag connected, leveren topprestaties op ons werk en hebben daarnaast aandacht voor ons gezin, onze partner, onze vrienden en voor onszelf. Maar daar houdt het niet op. Goed eten, voldoende slapen, ontspannen en bewegen zijn ook van groot belang.

Ons leven is steeds meer topsport geworden, we zijn bedrijfsatleten. Daarom kunnen we van topsport veel leren. Eén van de belangrijkste lessen die topsport ons leert, is dat verbetering alleen iedere dag mogelijk is als je belasting/inspanning goed afwisselt met rust en ontspanning. Tour de France winnaar Joop Zoetemelk zei niet voor niets ooit: ‘De tour win je in bed’.

Voor medewerkers is het van wezenlijk belang om iedere dag met een fit lichaam en een heldere geest de dag te beginnen, die energie gedurende de dag vast te houden en ’s avonds niet compleet uitgeblust thuis op de bank te ploffen. Eigenaarschap nemen over je fysieke gezondheid (Body), mentale gezondheid (Brain), gezond gedrag (Behavior) en een gezonde leef- en werkomgeving (Biotope) is cruciaal om iedere dag weer topprestaties te leveren. Medewerkers die dat beheersen zijn vitaal, stralen dat uit naar hun collega’s en vervullen een voorbeeldfunctie. Door de inzet van technologie (online leeromgeving, activity trackers en Apps) is het werken aan vitaliteit leuker, persoonlijker en makkelijker.

Praktijkcase MKB Brandstof en VitalFacts:

Vitale medewerkers? Dit zijn de mogelijkheden van apps, wearables en e-health

Colin Cleeren | Oprichter vitaliteitsbureau VitalFacts
Wendy Smit | Organisatie & Talent (HR) bij MKB Brandstof

Het verzamelen van data en feiten en deze op een goede manier analyseren wordt steeds belangrijker om succesvol en slagvaardig te zijn als organisatie. Ook als het gaat om de vitaliteit van medewerkers spelen data een steeds prominentere rol. Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden voor het snel en doelmatig verzamelen van grote hoeveelheden data door slim gebruik te maken van onder meer moderne technologie, zoals apps, wearables of e-health.

Coachinggesprekken op individuele basis, vergaderingen van maximaal 3 kwartier, catering die uitsluitend bestaat uit biologische producten van de buurtboer. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch zijn dit belangrijke onderdelen van het vitaliteitsprogramma dat MKB Brandstof op dit moment succesvol toepast in samenwerking met VitalFacts.

MKB Brandstof heeft als filosofie dat mensen graag bij het bedrijf willen blijven werken. Daarom zijn zij vorig jaar gestart met een intensief vitaliteitsprogramma. Inmiddels is het eerste traject zo goed als afgerond. Zowel MKB Brandstof, de werknemers als Vitalfacts zijn enthousiast over de eerste resultaten. Zelfs zo enthousiast, dat inmiddels is besloten om door te gaan met het vervolgprogramma.

Wilt u meer weten over dit succesvolle programma? Colin Cleeren en Wendy Smits vertellen u samen alle ins en outs.

Sprekers

 

Rick Steinman
Partner bij Hospitality Group
Meer informatie


Colin Cleeren
Oprichter vitaliteitsbureau
VitalFacts
Meer informatie


Wendy Smit
Organisatie & Talent (HR) bij
MKB Brandstof
Meer informatie

Waarom u het niet mag missen:

  • De nieuwste inzichten
  • Inspirerende oplossingen
  • Best practices
  • Uitdagende opdrachten

Verken samen met experts de trends, toepassingen en kansen die technologie u als facility-professional biedt.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.